1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Варфоломій відчув себе у центрі Божого промислу, – лідер УГКЦ

Патріарх Варфоломій відчув себе у центрі Божого промислу, – лідер УГКЦ

Для Константинопольського патріарха Варфоломія втручання в релігійне питання України «було дуже глибоким особистим переживанням Божого промислу, в центрі якого він себе відчув». Про це лідер УГКЦ Святослав Шевчук розповів в інтерв’ю Главкому.

Константинопольський патріарх сам ініціював зустріч із главою УГКЦ, каже Святослав Шевчук.

«Цей контакт відбувся за його ініціативою. Ми звірили з ним свої мрії. Перше, патріарх особисто пояснив мені, як він приймав рішення про врегулювання канонічного статусу в українському Православ’ї і якими були його мотиви. Я висловив надію, що існування ПЦУ, як суб’єкта світового Православ’я, може бути каталізатором екуменічного діалогу в Україні. Чому? Бо до цього часу ми шукали такого співрозмовника в Україні, адже українське Православ’я було ізольоване від решти православного світу», – повідомив глава УГКЦ.

Він заявив, що тепер нарешті з’явилася церковна структура, яка почала процес входження в спілкування з іншими Помісними Православними Церквами. Також він обговорив з патріархом Варфоломієм питання двосторонніх контактів греко-католиків і Фанару.

«УГКЦ вважає Вселенську патріархію своєю Церквою-Матір’ю і для нас дуже важливо підтримувати такого роду контакти. Ми говорили також про динаміку наших контактів і як вони повинні розвиватися», – зазначив він.

Попередній запис
Практика спільної молитви з ПЦУ є дуже важливою, – глава УГКЦ Святослав Шевчук
Наступний запис
Євстратій Зоря подякував за Томос США і Порошенку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее