1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Парубій заявив, що Патріарх Грузії підтримав автокефалію церкви в Україні

Парубій заявив, що Патріарх Грузії підтримав автокефалію церкви в Україні

Спікер ВРУ Андрій Парубій відвідав Главу Грузинської Православної Церкви під час візиту до Тбілісі. З його слів, Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілля II висловив сподівання на надання автокефалії православній церкві в Україні, а про тиск із боку РПЦ не говорили. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас була тривала розмова про шлях автокефалії. Він (Патріарх ГПЦ – ред.) говорить про те, що це шлях непростий, але що він сподівається, що цей шлях буде пройдено. І рішення буде позитивним», – сказав Парубій за підсумками зустрічі 5 жовтня.

Відповідаючи на запитання, чи говорив Грузинський Патріарх про тиск із боку РПЦ, спікер зазначив, що цю тему вони не обговорювали.

«Хоча нам відомо, що буквально позавчора надійшов лист від Московського Патріарха Кирила, в якому той закликає всіх патріархів зібратися й обговорити питання України», – додав Парубій.

Нагадаємо, повідомлення представників українського МЗС про підтримку Томосу відповідно Ватиканом та Церквою Кіпру були офіційно спростовані прес-службами Церков.

Попередній запис
Драбинко і Зоря шукали шляхи встановлення церковного миру України з Росією
Наступний запис
Православна Церква в Білорусі закликає Фанар до напоумлення і призупиняє співслужіння з єпископатом Константинополя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее