1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Парафія УАПЦ змінила юрисдикцію через скандального архієпископа

Парафія УАПЦ змінила юрисдикцію через скандального архієпископа

За повідомленням офіційного сайту УАПЦ, парафія Успіння Пресвятої Богородиці з храмом в місті Хмельницький перейшла під юрисдикцію «Київського патріархату». Причиною прихожани називають «кулуарну та безглузду діяльність Блаженнішого митрополита Макарія (Малетича) та митрополита Галицького Андрія (Абрамчука)».

Настоятель вищезгаданого храму Успіння Пресвятої Богородиці Анатолій Бих і парафіяни одноголосно прийняли рішення про перехід в УПЦ КП. Причиною таких кардинальних змін стало рішення голови УАПЦ Макарія призначити керуючим Хмельницькою єпархією скандального архієпископа Мстислава (Гука).

Нагадаємо, що архієпископ УАПЦ Мстислав прославився негідною священнослужителя поведінкою – добошем в кафе, за що був засланий на покаяння в монастир. У свою чергу, за нього заступилися в 23 обласних підрозділах УНСО. Українські націоналісти звернулися до глави УАПЦ із закликом повернути «переконаного патріота та духівника УНСО».

Але, повернення архієпископа Мстислава не дуже сподобалося віруючим УАПЦ Хмельницької області.

Варто відзначити, що в Хмельницькій єпархії УАПЦ на питання «чи правдива інформація про перехід громади в юрисдикцію «Київського патріархату»?» відповіли: «Є такі чутки. Цю інформацію поширює «Київський патріархат». Сам настоятель Анатолій Бих ніяких документів в єпархію УАПЦ про перехід не подавав».

Попередній запис
В Кинахівцях прихожан УПЦ в будинку старости зібралось більше, ніж представників УПЦ КП в захопленому ними храмі
Наступний запис
Єленський не впадає у відчай і просить розгляду антицерковного законопроекту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее