1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Парафіянин УАПЦ зі стажем був викритий в крадіжці пожертв

Парафіянин УАПЦ зі стажем був викритий в крадіжці пожертв

Про детективну історію, яка розгорнулася при храмі Української Автокефальної Православної Церкви Ніколи Набережного на Подолі, розповідає ТСН. Там охоронець, який пропрацював на добровільний підставах при храмі майже 20 років, спійманий на крадіжці грошей з ящиків для пожертвувань.

Про підозри висловилася скарбник храму УАПЦ Ніна Проскура. Після чого в приміщенні були встановлені камери спостереження, які й зафіксували чоловіка в процесі вмілого злому ящиків.

«Він при нашому храмі до 20 років. Добровільно йшов до вівтаря допомагати», – розповідає настоятель Стефан Яремчук. Чоловік чергував у храмі ночами, як охоронець. Парафіяни та клірики довіряли йому, хоча згодом виявилося, що навіть не знають його справжнього імені. Він представлявся, як Ігор Михайлович Косинський, тоді як вже після скандалу назвав журналістам прізвище – Косий.

Крім того, охоронець збирав гроші нібито на підтримку воїнів АТО, для покупки тепловізора, але журналістам чоловік сказав інше: «Я гроші передав до медсанчастини. Не в Києві».

Незважаючи на всі докази та доведення, в поліції нічим допомогти храму УАПЦ не змогли. «Нами не було встановлено збитків. Ми розуміємо, що люди кидають гроші. Воно не враховується, і ми не можемо з’ясувати, яка була завдана матеріальна шкода та чи був той збиток», – пояснив керівник Подільського відділення Владислав Іщенко.

Попередній запис
На Львівщині громада УАПЦ перейшла в УПЦ КП
Наступний запис
«І кому тепер ви треба?», або Як УПЦ КП остаточно розсварилась з Константинополем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее