1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Парафію УПЦ в Київській області “виселили” з храму через відмову переходити в розкол

Парафію УПЦ в Київській області “виселили” з храму через відмову переходити в розкол

Як вже повідомлялося, вночі  4 травня 2017 року в селі Козин Миронівського району Київської області невідомі винесли усе церковне начиння місцевої Свято-Михайлівської парафії з будівлі храму. Сільська голова заявила, що про інцидент нічого не знає та категорично відмовилася впустити парафіян до приміщення, у якому вони раніше молилися.

Протоієрей Олександр Майданник, настоятель храму, розповідає, що ймовірною причиною інциденту стало вороже ставлення до Української Православної Церкви голови села Колєснік Л.М. Адже саме вона ініціювала процес будівництва в селі храму «Київського патріархату» минулого року. Та священик з громадою відмовилися переходити в розкол, повідомляє Інфомаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Районна влада зрештою звернула увагу на порушення прав віруючих і ініціювала передачу Свято-Михайлівській громаді іншого приміщення у центрі села, та поки селяни змушені відвідувати храм в сусідньому населеному пункті.

Місцеві мешканці вважають таку неприховану агресію сільських чиновників до канонічної Церкви даниною моді, адже, ані сільський голова, ані її колеги особливою релігійністю та бажанням ходити до церкви не вирізняються.

Попередній запис
В УАПЦ назріває новий внутрішній конфлікт
Наступний запис
Як “філаретівці” в 1992-му році чинили беззаконня у Рівному (ДОКУМЕНТ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее