1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Павленко вторить архієпископу Іову (Гечі), тлумача «сигнали» від Помісних Церков

Павленко вторить архієпископу Іову (Гечі), тлумача «сигнали» від Помісних Церков

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, колишній чиновник Адміністрації Президента України Ростислав Павленко почав роз’яснювати, що саме сказали у своєму звернення до сторін церковного конфлікту в Україні Предстоятелі Олександрійської та Польської Православних Церков. На його думку, висловлену практично водночас з коментарем архієпископа Тельміського Іова, всі очікують на канонічне рішення від Вселенського Патріарха, а не висловлюють підтримку УПЦ. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Звернення Патріарха Олександрійського та Митрополита Польського, котре цитують грецькі ЗМІ, дає чіткий сигнал: Помісні Церкви не засуджують автокефалію України, як того намагається добитись Москва, а чекають на канонічне рішення Вселенської Патріархії», – запевняє Павленко.

Також екс-чиновник АПУ розраховує, що після Томосу ці Церкви будуть допомагати новій структурі, котра з’явиться в Україні, а заклики до спокою, як він вважає, прямо пов’язані з можливою пересторогою від дій Москви.

Нагадаємо, Предстоятель Польської Автокефальної Православної Церкви Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава вже висловив свою підтримку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у ситуації, що склалася.

Попередній запис
Архієпископ Іов (Геча) побачив у зверненні Патріарха Феодора та Митрополита Сави підтримку автокефалії
Наступний запис
Експерти з релігії почали розрізняти право власності та право оренди релігійних організації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее