1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Павленка зняли через провал термінів по обіцяному до ювілейної річниці Томосу, – Мітрохін

Павленка зняли через провал термінів по обіцяному до ювілейної річниці Томосу, – Мітрохін

Науковий співробітник центру вивчення Східної Європи при Бременському університеті Микола Мітрохін прокоментував звільнення заступника глави Адміністрації Президента України Ростислава Павленка. Про це повідомляє Спілка православних журналістів з посиланням на сторінку експерта у Facebook.

«З’явилась перша жертва процесу отримання Україною автокефалії. Цікаво, скільки голів полетить, коли Порошенку стане зрозуміло, що боротьба за автокефалію не збільшує його шанси на переобрання, а зменшує їх», – іронізує Мітрохін.

Ситуацію зі звільненням Павленка розширено прокоментували на сторінці Миколи Мітрохіна. За версією джерела, виявляється, уся масштабна підготовка святкування, згін масовки та вишкіл медіа-супроводу були підготовлені не просто «до дати», а з розрахунком на широко анонсовану подію – завітний Томос.

«Під це підбудували велику держпрограму святкування, котра повинна була стати (очевидним способом) частиною президентської кампанії Порошенка. Однак Фанар грає у свою гру і бути частиною президентської кампанії не надто хоче… Прибувши на свято, греко оголосили свої вимоги, з яких стало зрозуміло, що їхні побажання майбутнього церковно-канонічного облаштування України повністю розходяться з позицією АП. Вони хочуть закласти в Україні свій екзархат (тобто самостійну структуру, паралельну решті українських Церков) і наловити у мутній воді протиборства КП та УПЦ повну сіть приходів, які не визначилися. З’ясувати це все заздалегідь і мав Павленко, а він, вочевидь, накачував всіх в АП геть в іншому стилі. За це і поплатився».

 

Попередній запис
Представники УПЦ відвідали українських військовополонених у Луганську
Наступний запис
У Кам’янці прихильників УПЦ КП зібрали на Київ за гроші міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее