1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ошихліби: 9 років цілодобового чергування у храмі

Ошихліби: 9 років цілодобового чергування у храмі

1 листопада 2020 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій освятив новий престол оновленого храму УПЦ в с. Ошихліби Кіцманського району Чернівецької області.

У цьому селі віряни УПЦ 9 років поспіль цілодобово чергували у храмі і кожного вечора звершували хресні ходи навколо нього, оберігаючи церкву від нападків прихильників УПЦ КП. У 2014 році до храму УПЦ в с. Ошихліби «прийшли безбожники в масках з палками, зламали замки входу у храм і захопили його», повідомляється у Телеграм-каналі Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Цей храм віряни УПЦ власноруч будували десять років, біля старого храму, починаючи з 1995 року. Наприкінці будівництва у 2005 році прихильники УПЦ КП прийшли майже на все готове і почали тероризувати громаду.

Зараз у захоплений розкольниками новий храм ходить приблизно 4-5 людей. Більшість села залишилась вірною УПЦ і ходить до старого храму, у якому митрополит Мелетій звершив освячення нового Престолу та освятив оновлений храм після ремонту.

“Золото, яке знаходять старателі, воно буває з камінчиками та домішками, його треба очистити. Що робить ювелір? Через вогонь пропускає його, ось ви сьогодні в очах Божих є тим найдорожчим золотом, яке очищене вогнем випробувань”, – зазначив у проповіді митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій.

Попередній запис
УПЦ можна називати «УПЦ Константинопольського патріархату», – Говорун
Наступний запис
Архієпископ Кіпрський побоюється створення «паралельного синоду» та погрожує санкціями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее