1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ОФІЦІЙНО: У Чернівецькій єпархії жодна з громад УПЦ не ліквідовувалась

ОФІЦІЙНО: У Чернівецькій єпархії жодна з громад УПЦ не ліквідовувалась

16 квітня 2019 року Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ опублікувала інформаційний лист на ім’я в. о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Павлюка М.В., в якому офіційно повідомила чиновника, що жодна з релігійних громад Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви у Чернівецькій області, не ліквідовувалась. Всі вони продовжують діяти, згідно з юридичними документами, які видано в законний спосіб, та не мають наміру переходити у підпорядкування іншої конфесії. Про це пише Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

15 квітня відбулася зустріч кліриків Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ з головою Чернівецької ОДА щодо підписаного ним розпорядження №312-р від 29 березня про реєстрацію нової редакції статуту релігійної громади в селі Добринівці Заставнівського району Чернівецької області, внаслідок чого громада УПЦ була переоформлена як громада ПЦУ.

«Під час розмови з представниками Чернівецько-Буковинської єпархії Михайло Вікторович Павлюк зазначив, що він готовий почути кожного буковинця і в своїй діяльності керується законами України», – йдеться в повідомленні єпархіальної прес-служби. У свою чергу, консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії направила до Чернівецької ОДА інформаційний лист. Голову ОДА поставили до відома, що релігійні громади захищатимуть своє право на існування та оскаржуватимуть будь-які неправомірні дії щодо них у законом передбачений порядок.

«Також повідомляємо Вас, що будь-яка офіційна інформація від Вас через будь-які джерела щодо того, що такі релігійні громади не існують або перейшли у підпорядкування до іншої церкви буде нами розцінюватись як зловживання Вами своїм службовим положенням та такими, що активно сприяють у розпалюванні міжконфесійного конфлікту між релігійними конфесіями Чернівецької області», — йдеться у зверненні.

Крім того, Павлюку передали заяву настоятеля парафії УПЦ села Добринівці протоієрея Михайла Музики, в якій він просить скасувати попереднє розпорядження про внесення змін і реєстрацію в новій редакції статуту релігійної громади УПЦ на честь святителя Миколая.

Попередній запис
На території жіночого католицького монастиря в Житомирі сталася пожежа
Наступний запис
Епіфаній Думенко поговорив про майбутню долю України з Мариною Порошенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее