1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Офіцера армії Чорногорії усунули від служби за участь у протестних молебнях

Офіцера армії Чорногорії усунули від служби за участь у протестних молебнях

10 березня 2020 року в Міністерстві оборони Чорногорії повідомили, що усунули від служби офіцера армії Дарко Мрвалевіча за участь в акціях протесту проти прийняття закону «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад». Міноборони заявляє, що він порушив закон. Про це повідомляє Balkan insight.

20 лютого 2020 року генерал армії Драгутин Дакіч попередив, що будь-які солдати або офіцери, які беруть участь в акціях протесту, ризикують бути звільненими, оскільки «у збройних силах немає місця тим, хто хоче поставити Церкву вище за закон». Генерал сказав, що солдати зобов’язані захищати державу відповідно до законів і конституції, і не можуть брати участь у політичних маніфестаціях.

«Мрвалевіч був спійманий за вчиненням дисциплінарного проступку. Відсторонення триватиме до завершення дисциплінарної процедури», – сказано у повідомленні.

У відповідь на це глава Чорногорсько-Приморської митрополії Сербської Православної Церкви митрополит Амфілохій (Радович) заявив, що уряд карає людей, які підтримують акції протесту, позбавляючи їх роботи.

«В армії, поліції і шкільній системі уряд звільняє людей, які виступають проти Закону про свободу віросповідання. Мрвалевіч – хороша людина і віруюча. Я знаю його по церковних службах», – каже ієрарх СПЦ.

Нагадаємо, православні чорногорці протестують проти прийнятого закону, згідно з яким святині СПЦ у Чорногорії можуть бути вилучені у церковних громад.

Попередній запис
”Будуть причащати з пластикових ложечок”, – у ПЦУ поширюють фейки проти УПЦ
Наступний запис
Храм у Будеражі забрала ПЦУ, громада УПЦ лишається у церковній хаті, – клірик Рівненської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее