1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Останні домовленості: як буде завуальована підлеглість Стамбулу

Останні домовленості: як буде завуальована підлеглість Стамбулу

Відповідно до інформації, отриманої від оточення Філарета, всі перебувають в очікуванні реакції та виконання обіцянки надати Томос про Помісну Церкву від Вселенської Патріархії. Про це пишуть «Вести».

Після закінчення «собору» екзархи не отримали жодної посади та жодних документів на обіцяне майно. Докласти про ситуацію Патріарху Варфоломію спромігся тільки Іов (Геча), котрий просто вказав на неспроможність Еммануїла Галльського, архієпископа Даниїла Памфілійського та єпископа Іларіона Едмонтонського.

Зі слів спікера УПЦ КП Євстратія Зорі, виникла неприємна ситуація зі змістом тексту Томоса. Раніше обіцяна самостійність набуває звучання митрополії у складі Вселенського Патріархату.

Якщо у ході поїздки Епіфанія до Стамбулу, для отримання вказаної грамоти, не вдасться завуалювали пряме підпорядкування ПЦУ Варфоломію, може виникнути внутрішній конфлікт. А він, у свою чергу, матиме за собою політичний резонанс, котрий з урахуванням матеріальних зобов’язань перед Константинополем може перерости у реальний скандал.

Попередній запис
У Вінниці проведуть координаційні збори трьох єпархій УПЦ
Наступний запис
Громадам УПЦ припиняють оренду – у Лаврі та Кременецько-Почаївському заповіднику готують позови

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее