1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Олександрійський Патріарх: Релігійний конфлікт в Україні можна вирішити

Олександрійський Патріарх: Релігійний конфлікт в Україні можна вирішити

Предстоятель Олександрійської Православної Церкви розповів, що вже вжиті перші заходи до рішення проблеми, котра виникла у релігійному житті України. Проблему можна вирішити, і Предстоятель Кіпрської Православної Церкви Архієпископ Нової Юстиніани та всього Кіпру Хризостом ІІ вже зробив деякі кроки до її вирішення, повідомив Предстоятель Олександрійської Церкви Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ в інтерв’ю грецькому інформаційному агентству «Romfеa», пише СПЖ.

 

«Я вважаю, що рішення може бути знайдене. Просто нехай кожен з нас залишить особисті інтереси у стороні та побачить передусім інтерес Церкви», – наголосив Патріарх Феодор II.

 

Патріарх Феодор ІІ розповів, що Предстоятель Кіпрської Церкви має намір просити Константинопольського Патріарха Варфоломія та Патріарха Московського і всієї Русі Кирила зустрітися та обсудити у неформальній обстановці українське релігійне питання, з котрим пов’язані величезні проблеми.

 

«В кожної проблеми є своє рішення. Наш Вселенський Патріарх Варфоломій – це Патріарх Роміосинський, котрого ми всі поважаємо та любимо. Не забувайте, що це питання не є догматичним. Є рішення проблеми автокефалії», – пояснив Предстоятель Олександрійської Церкви, та нагадав, що має глибокий емоційний зв’язок і з Фанаром, і з Україною, і з Російською Федерацією.

 

«Я жив в Україні, я відчув біль та розкол Української Церкви. Але я також дуже добре знаю Руську Церкву, тому що я прожив у її середовищі цілих десять років, а Патріархат Олександрійський має з нею емоційні зв’язки», – поділився Патріарх Феодор II с журналістами «Romfea».

 

Він додав, що кожна Церква може отримати автокефалію, але Церкву розділили люди, котрі отримали її в Україні. «Тепер ми бачимо, що Філарет Денисенко скликає Собор, щоб скасувати рішення “Об’єднавчого Собору”», – підсумував Предстоятель Олександрійської Церкви.

Попередній запис
Філарет запрошує «єпископат» ПЦУ на «Собор» УПЦ КП
Наступний запис
В канун «Собору» УПЦ КП на вотчину Зінкевича прибув ієрарх Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее