1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Олександрійський Патріарх може відвідати Москву та Стамбул в якості посередника у конфлікті

Олександрійський Патріарх може відвідати Москву та Стамбул в якості посередника у конфлікті

Олександрійський Патріархат не схвалює рішень Священного Синоду Константинопольського Патріархату по Україні та зробить все можливе, щоб зберегти Українську Церкву в лоні Московського Патріархату. Про це заявив ієрарх Олександрійської Православної Церкви єпископ Пантелеімон, пише РІА «Новости».

«Ми шкодуємо про спроби відділити Українську Церкву від Московського Патріархату. Ми знаємо про рішення Синоду в Стамбулі, про продовження курсу на відділення. Ці рішення не були схвалені Олександрійською Православною Церквою», – сказав єпископ Пантелеімон, настоятель грецької православної церкви у місті Дум’ят, Єгипет.

Також з боку Патрірха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ пропонується виступити з посередницькою місією для врегулювання конфлікту навколо Церкви України. Для цього найближчим часом Предстоятель Олександрійської Церкви може відвідати Стамбул і Москву.

До візиту ще тільки триває підготовка, коли він відбудеться, поки що невідомо, уточнив єпископ Пантелеімон. Нині Патріарх Феодор ІІ звершує пастирський візит до Зімбабве.

«Коли він повернеться звідти, то, можливо, відвідає Москву та Стамбул для зустрічі з Константинопольським Патріархом та Московським Патріархом, щоб врегулювати незгоди та зберегти Українську Церкву в Московському Патріархаті», – сказав представник Олександрійської Православної Церкви.

Попередній запис
На «Радіо Свобода» продовжують стверджувати, що Білорусь хоче Томос, і її треба повернути Константинополю
Наступний запис
Нардеп Ігор Мосійчук не розуміє, чому Фанару не віддали якийсь храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее