1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Окружний адмінсуд Києва прийняв позовну скаргу Філарета щодо ліквідації УПЦ КП

Окружний адмінсуд Києва прийняв позовну скаргу Філарета щодо ліквідації УПЦ КП

Окружний адмінсуд м. Києва розгляне позовну заяву очільника УПЦ КП Філарета Денисенко про оскарження протиправних реєстраційних дій щодо самопроголошення ліквідатором «Київської патріархії» Іоанна Яременка (нинішнього ієрарха ПЦУ). Про це заявила у себе на Facebook керівниця юридичного відділу УПЦ КП Неоніла Ткаченко.

Яременко, йдеться у повідомленні, не маючи рішення засновника – Помісного Собору УПЦ КП, видав себе за голову ліквідаційної комісії УПЦ КП та присвоїв її майно.  Попередньо, у такому самопроголошеному статусі, громадянин Олег Яременко виступив ініціатором вчинення незаконних реєстраційних дій перед Міністерством культури України 29 липня, 12 листопада та 13 грудня 2019 року.

«Вказана особа також неодноразово видавала довіреності від імені Київської Патріархії в суди адвокатам, які згодом відкликали позовні заяви і тим самим унеможливлювали судовий захист релігійного об’єднання Київського Патріархату та його релігійного центру», – повідомляє Неоніла Ткаченко.

Також в УПЦ КП стверджують, що судові провадження за ініціативами самого Філарета, єпархій, парафій і вірян триватимуть, допоки не відбудеться скасування запису про стан припинення «Київської патріархії» відповідно до рішення засновника – Помісного собору УПЦ КП від 20 червня 2019 року.

Попередній запис
Громада УПЦ КП в Одесі подає скарги в суди на бездіяльність поліції
Наступний запис
Прихильники Філарета вимагають включити в телетрансляцію на Пасху Володимирський собор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее