1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Одразу кілька громад підтвердили свою вірність УПЦ

Одразу кілька громад підтвердили свою вірність УПЦ

Незважаючи на тиск у ЗМІ і з боку влади, відразу кілька єпархій висловили свою вірність і підтримку Українській Православній Церкві. Серед них віряни Херсонської, Одеської, Сєверодонецької, Овруцької та Балтійської єпархій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

27 січня на зборах громади Свято-Духівського кафедрального собору Херсона під проводом митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна віряни одноголосно висловили підтримку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Цього ж дня пройшли збори у Свято-Троїцькому храмі села Матейки Маневицького району Волинської області. «Всі ми, громада нашого села і я, настоятель храму, свідчимо, що ми українці, любимо свою країну, молимося за нашу владу і армію, і тому, що відноситься до нашої державності, ми віддаємо належне, а що стосується Бога, ми віддаємо Богу», – написав на своїй сторінці у Facebook настоятель храму священик Володимир Сергійчук.

Одноголосно виявили бажання залишитися в УПЦ віряни смт Первомайське Овруцького району Житомирської області, а також парафіяни Свято-Успенського кафедрального собору міста Балта, храму Успіння Пресвятої Богородиці міста Подільськ Одеської області, Свято-Георгіївського храму смт Комишуваха Попаснянського району Луганської області.

Попередній запис
Драбинко хоче «обрости парафіями»
Наступний запис
Сербська Церква не прийме легалізацію розколу в Україні, – Патріарх Іриней

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее