1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Одна з причин атаки на Церкву в Чорногорії – її прибережна земельна ділянка, – ієрарх СПЦ

Одна з причин атаки на Церкву в Чорногорії – її прибережна земельна ділянка, – ієрарх СПЦ

Представник Сербської Православної Церкви єпископ Франкфуртський і всієї Німеччини Григорій в інтерв’ю Deutsche Welle заявив, що президент Чорногорії прийняв антицерковний закон в особистих інтересах, щоб симулювати «напад сербів на чорногорську ідентичність». Про це повідомляє сайт Kurir.

«Це спроба Джукановича Зробити інцидент, тому що тільки це може врятувати його, – розкритикував єпископ чорногорського президента. – Всі знають, що він всім править, держава – це його приватна держава, у нього вся влада в його руках. Люди бачать, що дуже маленька група навколо нього стає багатою. У звичайних людей більше немає терпіння на встановлення верховенства закону».

Саме тому, вважає єпископ, Джуканович свідомо спровокував кризу через релігію.

«Це єдине, що могло викликати конфлікти між сербами і чорногорцями в Чорногорії. Я думаю, що метою було спровокувати конфлікти на цьому тонкому релігійному рівні, провокувати емоції, сваритися, битися, а потім опинитися миротворцем і єдиним виходом для країни», – каже представник СПЦ.

Крім того, Чорногорської-Приморської митрополії належить один мільйон квадратів на пляжі Буляріца біля Будви. «Там можна побудувати ще одне місто. Кажуть, що це одна з головних причин закону – для подальшого продажу деяким партнерам. Ходять розмови про арабських інвесторів. Багато хто говорить про це. Цей закон просто злодійство», – заявив ієрарх.

Сербська Православна Церква в Чорногорії діє виключно як релігійний інститут. Разом з тим, єпископ Григорій зазначає, що страх ескалації насилля дуже великий, і тому всі молятьсяся, щоб цього не сталося.

Попередній запис
Що ще треба, щоб зупинити процес узурпації влади Фанаром?
Наступний запис
У медіа-полі ПЦУ продовжують переконувати про «співіснування двох канонічних церков» в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее