1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Одеська єпархія висловила свою підтримку Митрополиту Онуфрію

Одеська єпархія висловила свою підтримку Митрополиту Онуфрію

22 жовтня 2018 року у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі відбулися збори духовенства Одеської єпархії, які очолив Високопреосвященніший митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел. У зборах, присвячених останнім подіям в українському Православ’ї, взяли участь 413 кліриків, повідомляє сайт єпархії.

Митрополит Агафангел закликав присутніх до відкритої і довірливої розмови про проблеми, пов’язані з анонсованим отриманням Томосу та автокефалії Церкви в Україні. Владика нагадав священнослужителям про відповідальність перед Христом та історією і закликав залишатися вірними своїй священицькій присязі.

Про хронології розвитку подій в українському Православ’ї розповів вікарій Одеської єпархії єпископ Южненський Діодор, після чого з роз’ясненнями канонічних аспектів питання агресивного втручання Константинополя у справи УПЦ виступив проректор Одеської духовної семінарії протоієрей Андрій Ніколаїді. Також розглядалися різні юридичні та практичні аспекти нинішньої ситуації, пов’язані з питанням взаємин Церкви, держави і суспільства, про які розповів благочинний храмів 1-го Одеського округу протоієрей Павло Полещук. У подальшому обговоренні були порушені питання пастирської діяльності в умовах, в яких зараз перебуває Українська Православна Церква.

З благословення митрополита Агафангела було проведено таємне голосування, на якому всім присутнім запропонували відповісти на запитання: «Чи підтримуєте Ви збереження чинного статусу Української Православної Церкви і позицію її Предстоятеля, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія?» З 413 священнослужителів Одеської єпархії, які були присутні на зборах, 406 відповіли «так», 3 клірика – «ні», 4 – утрималися.

Після оголошення результатів, які підтвердили принципову позицію духовенства у відстоюванні церковної єдності і чистоти православної віри, владика Агафангел подякував священнослужителям і побажав їм Божої допомоги у їхньому пастирському служінні на благо Української Православної Церкви.

 

Попередній запис
Собору в жовтні не буде, – Євстратій Зоря
Наступний запис
В РПЦ вважають, що Константинополю більше не належить лідерство у світовому православ’ї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее