1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Оголошений збір підписів проти повторних спроб Юраша проникнути на омріяну посаду

Оголошений збір підписів проти повторних спроб Юраша проникнути на омріяну посаду

25 листопада 2019 року був опублікований відкритий лист Президенту України Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру Олексію Гончаруку і міністру культури, молоді і спорту Володимиру Бородянському з вимогою не допустити Андрія Юраша до посади голови Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті. Про це повідомила «Страна».

У листі йдеться, що «пан Андрій Юраш – директор департаменту Мінкульту у справах релігій і національностей, всі попередні п’ять років використовував свої повноваження для неприхованого надання преференцій одній з конфесій, зареєстрованої в Україні, і зухвало дискримінував інші, зокрема, її священиків і віруючих, порушуючи закони України».

Також претендент фігурує у криміналі: у вересні Державне бюро розслідувань порушило справу проти Юраша за фальсифікацію у справі проти клірика Української православної Церкви.

Андрій Юраш відмовляв у реєстрації десяткам релігійних організацій і здійснював тиск з цією метою на інших держслужбовців. У період заняття цим чиновником зазначеної посади в західній Україні виникли сотні “гарячих точок”, де конфлікти так і не згасли досі.

Далі автори листа говорять про відгуки міжнародних організацій про негативну ситуацію в Україні у зв’язку

У зв’язку з цим автори звернення просять представників української влади «звернути увагу на спроби переглянути результати конкурсу на призначення голови Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті, які сьогодні розгортаються з метою проштовхнути А. Юраша на зазначену посаду, і рішуче покласти їм кінець».

Всі бажаючі відреагувати на спроби Юраша проникнути на посаду голови Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті можуть відписати своє заперечення за посиланням.

Попередній запис
На резиденцію митрополита Пірейського Серафима скоєний напад
Наступний запис
Бог хоче, щоб Олександрійський патріархат жив, – патріарх Феодор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее