1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ніякі провокації не спинили багатотисячну Хресну ходу за мир

Ніякі провокації не спинили багатотисячну Хресну ходу за мир

Незважаючи на числені перешкоди на шляху, паломники дісталися столиці, де, відпочивши в храмі на честь святого Феодосія Чернігівського та в оселях віруючих мешканців Києва, приєдналися до урочистостей з приводу річниці Хрещення Русі. Ні повідомлення про замінування траси, ні збільшений шлях останньої ділянки дороги з Почаєва до Києва, ні напади “активістів” та хрестохідців не зупинили багатотисячне західне крило Всеукраїнської хресної ходи.

Ніякі пікетування та замінування не спинили й паломників, які рухалися зі сходу країни. Цю менш численну гілку Ходи на останньому відрізку шляху довезли до місця відпочинку у Флорівський монастир автобусами.

Разом з тим, до святкування Хрещення Русі до Києва прибули парафіяни з усієї країни. Зазначимо, що одеські “активісти” напередодні від’їзду автобусів на Київ погрожували водіям та намагались залякувати віруючих одеситів під час зборів до вечірнього рейсу до столиці. Тому, щоб уникнути конфліктів з “Автомайданом”, одесити вирушили до Києва дещо раніше.

Сьогодні Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці. Окрім того до урочистого молебню приєдналося духовенство всіх єпархій УПЦ, делегація зі Святої Гори Афон та понад 30 тисяч  православних віруючих з усієї України. Також дипломатичні представники Сербії, Македонії, Греції, Молдови, Грузії, Росії та Румунії були присутніми на урочистостях.

Перед початком урочистого молебню Предстоятель УПЦ привітав та нагородив двох маленьких прочанок, які пройшли весь шлях Хресного ходу. Дівчинка Маргарита з Краматорська йшла разом з ходою зі Святогірської Лаври, а маленька дубенчанка Феодотія, якій сьогодні виповнилося 11 років, здійснила прощу з Почаївської лаври.

Попередній запис
Не можна без судового рішення блокувати Хресний хід через столицю – експерт
Наступний запис
Частину людей, які мали б звяти участь в Хресній ході, залякали – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее