1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ніхто при здоровому глузді не піде громити храми – Гордон

Ніхто при здоровому глузді не піде громити храми – Гордон

Телеведучий Дмитро Гордон вважає радикалів, що нападають на церкви УПЦ, – найманцями російських спецслужб. Думка журналіста про те, що агресивні дії проти канонічної Церкви відіграють на руку Москві, прозвучала в ефірі «112 каналу», повідомляє СПЖ.

Гордон вважає, що держава не повинна допускати нападів на УПЦ, у якої «величезна кількість прихильників», адже це можуть робити агенти російських спецслужб під виглядом націоналістів.

«Ті, хто планували або планують якісь недружні акції, – сказав Гордон, – хто планує «віджимати» храми, не давати будувати церкви, знущатися над якимись святими речами для цих людей, ті просто негідники, які грають на руку Росії, вони і є російські найманці. Тому що сьогодні в Україні спровокувати біду може саме міжконфесійна ворожнеча … У цьому дуже велика небезпека. Це глибоко продумані дії ворогів нашої країни».

«Ніхто сьогодні в здоровому глузді і при твердій пам’яті не піде громити чиїсь храми, церкви або костьоли. Чи підуть громити або не допускати будівництво храмів лише ті, хто діє в рамках гібридної війни», – пояснив він.

Дмитро Гордон не виключив і наявність «психічнохворих з сезонними загостреннями», але коли є ланцюжок подій в різних місцях країни: антипольські акції або антиросійські висловлювання – це говорить про те, що «у нас адептів Луб’янки набагато більше, ніж щиро вірять в Бога депутатів» .

Незважаючи на потребу Президента в реальних досягненнях, державі слід припинити втручання в справи церковні, вважає журналіст.

«Я не великий фахівець у релігії, і взагалі я атеїст, в Бога не вірю, але те, що на релігії паразитує величезна кількість нечистих на руку людей, точно знаю», – розповів Дмитро Гордон.

«Я б порадив державі відокремитися від Церкви. Нам кажуть, що церква відокремлена від держави. Але я б порадив перестати приділяти цьому так багато уваги і перестати займатися церковними проблемами. Справа в тому, що держава завжди шукає додаткові електоральні можливості. Звичайно, вони всі йдуть до церкви. Але це настільки огидно, настільки неприємно Люди вірять в Бога – це нормально, їх право. Хочуть ходити в цю церкву – нехай ходять. Навіщо держава лізе в ці справи? Ще, вважаю, що держава ні в якому разі не повинна допускати нападок на представників будь-якої церкви», – зазначив він.

«Те, що вони сьогодні влаштували, ці розмови мерзенні – це кошмар: сидять злодії в Верховній Раді і міркують про Бога, – сказав Гордон. – Вам треба слово Бог взагалі не вимовляти – ви в Нього не вірите, ви все робите на потребу своєму електорату … Але хтось їм вірить все одно».

Попередній запис
Держдеп тисне на Варфоломія і намагається позбутися Філарета заради ЄПЦ в Україні
Наступний запис
Вілкул: втручання влади в церковні справ – пряме порушення Конституції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее