1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. «Ніколи стільки не брешуть, як під час війни…» (Бісмарк) – нова порція наклепів на УПЦ

«Ніколи стільки не брешуть, як під час війни…» (Бісмарк) – нова порція наклепів на УПЦ

Черговий наклеп на УПЦ з’явився на теренах інтернет-простору. Цього разу відомий портал звинуватив в «проросійськості» новообраного очільника однієї з єпархій.

На сторінках Релігійно-інформаційної служби України з’явилася публікація про зміну правлячого Волинською єпархією УПЦ Ніфонта на владику Нафанаїла, якого автор звинуватив у проросійських настроях. Зокрема Дмитро Горєвой – автор статті та за сумісництвом «магістер» релігійних наук (як сказано в джерелі) – звинувачує нового владику в тому, що він «…є послідовним прибічником ідеї максимальної інтеграції УПЦ (МП) в РПЦ. У 2012 році він був включений до складу комісії, що мала привезти статут УПЦ відповідно до статуту РПЦ, зі скасуванням усіх пунктів, що уможливлювали автономність в керуванні УПЦ».

Окрім безпідставних звинувачень в антиукраїнських настроях самого архієрея, Горєвой також не забув додати кілька неправдивих слів стосовно Почаївської семінарії, яку він в публікації назвав «рупором «русского мира».

«Про його жорсткий стиль керівництва та строгість до підлеглих свідчать випускники Почаївської лаври. Навчання, якщо так можна сказати, в ній побудовано особливим чином. Знання як такі не вважаються цінністю, якщо вони не можуть бути використанні у відстоюванні власної позиції. «Горе від розуму» та «послух вище за піст та молитву» – найпопулярніші у викладачів та студентів семінарії. Такі умови проживання і навчання за чотири роки виховують цілком лояльних та слухняних молодих людей, якими через низький рівень освіти досить легко маніпулювати», – з упевненістю розповідає автор.

Він чи то навмисне, чи ні, сам провокує розпалювання міжрелігійної ворожнечі, якщо не в країні в цілому, то в регіоні. Вигадує факти та сам робить з них пишномовні висновки: «З призначенням Нафанаїла на волинську кафедру УПЦ ризикує, чого і хоче її вище керівництво, створити вибухонебезпечну ситуацію на ВолиніНафанаїл не буде демонструвати проукраїнську поведінку, однак буде везти безкомпромісну політику, як і більшість єрархів, що пов`язані з Почаївською Лаврою. Навіть на рівні спілкування перше, що може спричини спротив волинян новому єпископу – це принципове спілкування з підлеглими тільки російською мовою».(авторська граматика збережена), – звідкись бере все нові факти Дмитро Горєвой.

Публікація викликала жваве обговорення в соцмережах. Зокрема голова юрвідділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов вважає статтю «замовленою». «Стаття замовна! У автора “багата” фантазія. Взагалі не володіє ситуацією в єпархії! Думаю, що основний меседж, треба було призначити іншого архієрея(що чаяв цієї кафедри), і який більш проукраїнський. Знайдете особу, яка хотіла очолити Волинську кафедру замість Владики Нафанаїла, знайдете і замовника цього “шедевру”!», – коментує цей опус головний юрист Української Православної Церкви.

 

Попередній запис
78-річний священик УГКЦ не впорався з керуванням та зчинив страшну ДТП
Наступний запис
«Руський мир» вустами митрополита Філарета (Денисенка)… Що змінилося?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.