1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ніколи раніше в історії автокефальна церква не створювалася з розкольників, – протоієрей Миколай Данилевич

Ніколи раніше в історії автокефальна церква не створювалася з розкольників, – протоієрей Миколай Данилевич

Проблема українського Православ’я має вирішуватися всередині України, каже спікер Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

Він також вважає, що рішення Константинополя або Москви не будуть успішними, адже в історії не було випадків, щоб автокефальна Церква створювалася з конгломерату розкольників. Про це пише СПЖ з посиланням на «Перший Козацький».

«Були випадки в XIX столітті, коли Елладська Церква була невизнаною, а потім стала визнаною, Болгарська Церква була невизнаною, а потім стала визнаною, але це були не розколи», – пояснює заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич.

Перспективи отримання Томосу від Константинопольського Патріарха – мінімальні, каже протоієрей: «Проблема українського Православ’я – в Україні, і вирішуватися повинна всередині України. Які б рішення не було прийнято з боку Константинополя чи Москви – вони не будуть успішними. Необхідно, щоб ми відновили єдність всередині України, і тільки тоді ставили питання про автокефалію, якщо це буде необхідно».

В ході Критського Собору 2016 року було погоджено процедуру надання автокефалії, при цьому, правда, не був підписаний відповідний документ. Тільки за згодою всіх 15 Помісних Православних Церков автокефалія може бути дана. Саме тому Константинопольський Патріархат і написав про це в своєму комюніке, вважає священнослужитель.

Попередній запис
Представники трьох конфесій зустрілись, щоб поговорити про «церкву від Порошенка»
Наступний запис
Предстоятель УПЦ молився за мир в Україні в Храмі Гробу Господнього

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее