1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Ніколи не треба впадати у відчай!», – митрополит Павел

«Ніколи не треба впадати у відчай!», – митрополит Павел

Сильні світу цього розділяють і нашу Церкву, і наш народ, але ми ніколи не повинні впадати у відчай. Про це намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел сказав у своїй проповіді у день пам’яті святого пророка Іллі, повідомляє сайт Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

«Минуло три тисячі років з того моменту, як жив святий пророк, і ми розуміємо, що зараз живемо не у кращий час. Тоді тільки один народ знав Бога, сьогодні знають усі, але ми бачимо, як ставляться до віри і Бога, як попирають заповіді, як намагаються схилити людину на свою сторону, щоб вона загинула. Сильні світу цього розділяють і нашу Церкву, і наш народ, бо розділеним народом легше керувати», – зазначив владика.

З його слів, істинно віруючі люди мають культуру, свій менталітет – те, що допомагає їм усвідомити, що вони є образ Божий, «але деякі сили намагаються зробити все, щоб знищити будь-яку згадку про те, що таке мир, що таке добробут, що таке вічне спасіння».

«Ми з вами, дорогі брати і сестри, ніколи не повинні впадати у відчай, ми повинні вірити і сподіватися тільки на краще. Вже майже тисячу років ми посилюємось благодаттю і силою, котру Господь послав на наш народ, ми зберігаємо ту віру, котру приніс нам святий князь Володимир, і є членами Святої, Соборної й Апостольської Церкви. Церква закликає нас безперервно, щоб ми з’єднались із Богом, щоб ми стали спадкоємцями вічного спасіння. Сьогодні ми молимося, щоб за молитвами святого пророка Іллі Господь був милостивий до нас всіх, щоб він кожному покладав добро на серце, і щоб кожному з нас допоміг знайти той єдиний шлях до Бога, котрий веде до тихої пристані Царства Небесного!», – підсумував митрополит.

Попередній запис
Блаженніший Онуфрій нагородив митрополита Іринея орденом за заслуги перед УПЦ
Наступний запис
На Закарпатті активісти ПЦУ лайкою та погрозами намагались зірвати закладку храму УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее