1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Нігерійський митрополит, котрий писав главі ВЗЦЗ РПЦ, зайнявся ієрархами УПЦ

Нігерійський митрополит, котрий писав главі ВЗЦЗ РПЦ, зайнявся ієрархами УПЦ

Ієрарх Олександрійського патріархату митрополит Нігерійський Олександр, котрий у вересні 2019 року відписав публічну тираду главі ВЗЦЗ Московського Патріархату митрополиту Іларіону, переніс свою увагу на ієрархів УПЦ. Цього разу йому не сподобався відкритий лист патріарху Олександрійському Феодору, котрий опублікував митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел. Текст авторства митрополита Олександра оприлюднив ресурс Ромфея.

Нагадаємо, одеський митрополит, котрий приймав торік у себе в єпархії Олександрійського патріарха і є особисто з ним знайомим, після несподіваного визнання Феодором ПЦУ написав йому відкритий лист, у котрому закликав, поки не пізно, опам’ятатись. Цей документ нігерійський ієрарх прочитав «з обуренням».

Він побачив у листі образи Вселенському патріарху та його «мудрим діям з українського церковного питання», розширення розколу, підрив єдності та решту гріхів.

Коли патріарх Олександрійський відвідав Україну у вересні 2018 року, Вселенський патріархат ще не «відновив схизматиків», як пише митрополит Олександр, і тому нігерійський владика не вбачає у подальших діях свого патріарха будь-якого протиріччя.

Архієрей Олександрійського патріархату пояснив українському ієрарху, що в УПЦ «показують свою агресію», що УПЦ не пішла на «об’єднавчий собор, засліплена егоїзмом», і порадив «покаятись», щоправда, не наводячи прикладів проявлення «агресії» з боку УПЦ.

Нагадаємо, відповідаючи на лист владики Іларіон одному з ієрархів Олександрійського патріархату, митрополит Нігерійський дорікав йому передусім тим, що він писав архієрею в обхід патріарха Феодора. Що цього разу не сподобалось митрополиту Олександру, неясно, оскільки митрополит Агафангел звернувся якраз до глави Олександрійської церкви, у котрій, як можна зрозуміти, митрополита Олександра благословили писати листи в РПЦ та УПЦ.

Попередній запис
Митрополит Іларіон прокоментував пропозицію Патріарха Феофіла III
Наступний запис
Зоря поділився фантазіями про «перехід у ПЦУ всієї Вінницької єпархії»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее