1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новинський переконує Зеленського визнати результати виборів в РБ і привітати Лукашенка

Новинський переконує Зеленського визнати результати виборів в РБ і привітати Лукашенка

Народний депутат України Вадим Новинський звернувся до глави держави Володимира Зеленського, закликаючи визнати результат виборів у Республіці Білорусь. Звернення нардеп розмістив на своїй сторінці у Фейсбук.

«9 серпня у Республіці Білорусь відбулись президентські вибори. За попередніми даними, абсолютна більшість громадян Білорусі віддали свої голоси за діючого президента Олександра Лукашенка.

Водночас ми стали свідками того, як певні сили у білоруському суспільстві намагаються вплинути силовим методом на результати волевиявлення.

Україна вже двічі переживала аналогічні процеси. І в подій, котрі спостерігаються у Білорусі, є чимало спільного з подіями в Україні у 2004 та 2014 роках. Передусім, можна говорити про втручання у внутрішні справи суверенних держав зовнішніх гравців, штучну підтримку протестних акцій ззовні з метою дестабілізації ситуації у країні, аж до насильницької зміни існуючої влади. Підбурювання до фізичного зіткнення з правоохоронними органами та протестних акцій є підступною та жорсткою технологією для створення ефекту «сніжного кому» протестів, руйнуючих білоруське суспільство. Все це видається за «волю народу» та «революцію», хоча технології подібних «кольорових революцій» є давно відомими.

Я переконаний, що зволікання з визнанням підсумків президентських виборів у Білорусі – тільки на руку прихильникам деструктивних сил всередині України. Ми бачимо, що деякі політики вже намагаються перенести напругу, котра виникла у Білорусі, на український ґрунт. «Партія війни», котра використала трагічні події на Майдані у 2014 році, активізувала свою діяльність, намагаючись прикрити свої минулі злочини та корупцію новими гаслами та закликами до реваншу.

Білорусь є важливим стратегічним та економічним партнером України. Мінськ – майданчиком для «дипломатії миру» для багатьох держав. Саме у Мінську ведуться складні переговори про майбутнє миру і в Україні, працює Мінська контактна група. Білоруське керівництво робить дуже багато для того, щоб між країнами-сусідами була довіра, взаємна повага та зберігались дружні, доброзичливі відносини між нашими народами.

Вибір білоруського народу вже визнаний керівництвом Китайської Народної Республіки, Російської Федерації, Турецької Республіки та цілого ряду інших держав.

В нас немає сумнівів у тому, що незважаючи на трагізм того, що відбувається, білоруське керівництво знайде правильне та виважене рішення щодо нормалізації ситуації у країні. Діалог і толерантність дозволять відновити громадянський мир та взаєморозуміння, а силові методи будуть використані тільки в рамках закону.

Звертаюсь до Вас із закликом визнати результат виборів у Білорусі, привітати президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка з обранням, підтримати ідеї неконфліктного вирішення ситуації та дотримання принципів демократії.

Впевнений, що це послужить зміцненню українсько-білоруських міждержавних зв’язків, стане важливим сигналом у нормалізації ситуації в регіоні та недопущенні інтернаціоналізації чергових «кольорових революцій», а також буде сприяти розвитку відносин між нашими братніми державами».

Попередній запис
Церква, держава і протести
Наступний запис
Драбинко розповів про перевзування у повітрі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее