1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Новий єпископ Чкондіді порадив своєму попереднику залишитись у монастирі

Новий єпископ Чкондіді порадив своєму попереднику залишитись у монастирі

Священнослужителі єпархії Чкондіді Грузинської Православної Церкви зібралися в резиденції митрополита в Мартвілі у зв’язку з покаранням, яке Священний Синод виніс владиці Петру (Цааві) на своєму вчорашньому засіданні. Його прихильники заявили, що не мають наміру миритися з рішенням Синоду і не приймуть новопризначеного керуючого єпархією, яким став єпископ Цакський Григол (Кація). Про це повідомляє  Sputnik Грузия.

«Ми не погодимося з несправедливістю… Наша головна вимога, щоб розгляд основних питань проходив не на тлі емоцій і хвилювань, щоб були дані правильні відповіді. Незрозуміло чому його позбавили права проведення богослужіння», – заявив настоятель чоловічого монастиря Святого Амвросія Сповідника Андріа (Сарія).

Отець Андріа наполягає, що ,не дивлячись на рішення Синоду, Петро Цаава є владикою.

«Спочатку вони повинні дати відповідь. Як говорить сам владика, якщо він заслуговує на покарання, то він буде розстрижений або покараний, а якщо ні, то покараний повинен бути той, про кого він говорить», – додав священнослужитель, підкресливши, що у прихильників отця Петра «є можливість для відповідної реакції».

Однак новий єпископ Чкондіді Григорій (Кація), котрий зайняв місце забороненого у служінні митрополита, прокоментував рішення про відсторонення свого попередника, порадивши йому залишатись у монастирі та закликав усіх до миру.

Попередній запис
У рідному селі Епіфанія віряни вигнали рейдерів ПЦУ, котрі зрізали замки на храмі
Наступний запис
РПЦ припиняє спілкування з Главою Елладської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее