1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Нищук дозволив УГКЦ провести літургію у Софійському соборі на Благовіщення

Нищук дозволив УГКЦ провести літургію у Софійському соборі на Благовіщення

За розпорядженням міністра культури України Євгена Нищука, який сам є віруючим УГКЦ, 7 квітня 2019 року греко-католики зможуть здійснити літургію в соборі Святої Софії, повідомляє офіційна сторінка у Facebook.

«Я хочу поділитися з вами великою радістю. На наше прохання цього тижня я отримав повідомлення від міністра культури України Євгена Нищука, 7 квітня, на свято Благовіщення, ми зможемо правити Божественну літургію у соборі Святої Софії в Києві. Тому всіх вас я сердечно запрошую до цієї події… Ми зробимо все можливе, щоб усі ми змогли достойно взяти участь у цій Божественній літургії! Тому я урочисто проголошую нашу прощу цілої нашої Церкви до собору Святої Софії в Києві в цьому році 7 квітня», – поділився новиною глава УГКЦ Святослав Шевчук.

За його словами, для тих, хто не зможе потрапити в цей день в приміщення собору, на Софійській площі встановлять спеціальні монітори «і всі зможуть взяти участь в літургії аби приступити до Святої Сповіді та Святого Причастя».

Глава УГКЦ заявив, що спільна мета греко-католиків і представників ПЦУ – створити єдиний Київський патрірахат. «Дуже важливо, щоб наша Церква-сестра, новонароджена Автокефальна православна церква України, приєдналася до нього (екуменічного руху, – ред.). Щоб вона не була закрита тільки на собі», – сказав тоді Святослав Шевчук. Пізніше він разом з міністром культури України Євгеном Нищуком був присутній у Софійському соборі на інтронізації «предстоятеля» ПЦУ Епіфанія Думенка.

17 січня 2019 року Шевчук підкреслив, що жодна церква не може одноосібно претендувати на храм Софії. За його словами, собор є «місцем зустрічі всіх нащадків софійської Київської Церкви, нагадуванням, закликом, будителем і надією на наше поєднання у Христі».

Попередній запис
УПЦ звернулася до ООН та ЄС у зв’язку з масовими порушеннями прав вірян
Наступний запис
СБУ: агенти ФСБ Росії залякують представників УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее