1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. “Не християни” прийшли в храм вчити православних Дніпра, як молитися

“Не християни” прийшли в храм вчити православних Дніпра, як молитися

Дніпровські радикали зірвали Різдвяне богослужіння в Свято-Троїцькому кафедральному соборі Української Православної Церкви міста Дніпра. Інцидент трапився 6 січня, про що учасники поспішили повідомити в Youtube, пише СПЖ.

Представники громадської організації «Ліга Сходу» голосно висловили звинувачення на адресу священнослужителя в храмі, зачитали рядки з «Євангелія від Матвія» про вигнання торговців із храму. Потім люди, особи яких на відео заретушовані, кинули листівки з віршами з «Нового Завіту» на підлогу і зникли.

Один з членів радикальної організації розповів «Інформатору» про плани на майбутнє: «Ми вирішили приєднатися до запорізького флешмобу «Принеси іграшку в знак протесту Московському патріархату». Прийшли, принесли іграшки, розклеїли листівки і влаштували невеликий перформанс. Знаємо, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження, тому не знаємо, чи підемо далі».

Анонс злочину в Facebook починається словами: «Я не є християнином», а підпис до відеозвіту про провокації закінчується обіцянкою «це тільки початок. Ще побачимось».

Згідно статті 180 Кримінального кодексу України, максимальне покарання за перешкоджання релігійним обрядам – обмеження волі на строк до двох років.

Попередній запис
До насильства і нетерпимості закликав член «Правого сектора», вітаючи з Різдвом
Наступний запис
Напади на Києво-Печерську Лавру не закінчаться, – радикали

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее