1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Не можна без судового рішення блокувати Хресний хід через столицю – експерт

Не можна без судового рішення блокувати Хресний хід через столицю – експерт

Співробітники МВС прийняли рішення заблокувати рух Хресної ходи вулицями Києва в зв’язку з мінуванням шляху. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. 

«У нинішній ситуації я, як Міністр внутрішніх справ, не керуюся категоріями релігійних ритуалів, а керуюся категоріями пріоритету громадської безпеки. Саме тому, сьогодні, отримавши відповідну інформацію, в порядку запобігання можливих терористичних загроз і провокацій навколо хресного ходу православної церкви (МП) – мною було дано вказівки втрутитися в порядок анонсованого організаторами ходу по місту Києва», оголосив міністр, – Силами Нацполіціі та Нацгвардії МВС заблокувало прохід Хода вулицями Києва. Безпека громадян – вища за релігійні ритуали».

Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига на своїй сторінці в соцмережі Facebook в свою чергу відповів на заяву Авакова. На його думку, блокування маршруту Хресного ходу по вулицях Києва правоохоронцями суперечить закону.

«Заблокувати, ВТРУТИТИСЯ і т.д. можна ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ СУД!!!!!!!!!!! і ніяк інакше! Поліція ж повинна лише виконувати позитивні зобов’язання держави в частині забезпечення безпеки та правопорядку, а не розписуватися у власній безпорадності з Італії і, на підставі цього, все відправляти до саду. Читайте Керівні принципи ОБСЄ зі свободи мирних зібрань!!!! Давайте залишимо політику та релігію в стороні. Питання ВИКЛЮЧНО в Конституції та Праві», – висловився він. 

Нагадаємо, що всі роботи з розмінування смуги, що йде уздовж траси, якою рухається західне крило Всеукраїнської Хресної ходи, успішно завершені. Радник міністра МВС України Антон Геращенко повідомив про те, що було виявлено кілька муляжів і знешкоджено декілька вибухових пристроїв. Хрестохідці ж тим часом вимушено змінили маршрут, чим збільшили його на 17 км.

Попередній запис
Пікетувальники Хресної ходи втрапили в конфуз
Наступний запис
Ніякі провокації не спинили багатотисячну Хресну ходу за мир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее