1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Не варто чекати від Афону виступу проти Константинополя, – Андрій Ус

Не варто чекати від Афону виступу проти Константинополя, – Андрій Ус

Виконавчий директор Благодійного фонду «Православний спадок України на Святій Горі Афон» Андрій Ус висловив думку, що Свята Гора не буде виступати проти Патріарха Варфоломія, оскільки перебуває в юрисдикції Константинопольського Патріархату.

Офіційну думку Афону висловлює Священний Кинот, а він не піде на розрив з Фанаром, заявив Андрій Ус в Facebook, повідомляє СПЖ.

Спростовуючи масу фейків на цю тему, він згадав, що, згідно 106 статті Конституції Грецької Республіки, котру прийняли у 1975 році, Свята Гора перебуває в юрисдикції Константинопольського Патріархату.

Зі слів Уса, серед афонітів є і прихильники, і противники політики Патріарха Варфоломія. Монастир Есфігмен ще у 90-х роках залишив Священний Кинот на знак протесту проти Фанару. Насельники інших афонських монастирів та відомі афонські зілоти з Афонської Пустині теж не схвалюють поведінку Константинополя.

Однак директор фонду впевнений: «навіть якщо дії Патріарха афонітам не подобаються, порушувати закони вони не будуть». Він порадив не очікувати від насельників афонських монастирів чогось більшого, аніж заклик до єдності Православних Церков. І нагадав, що після окупації Греції афоніти, заради порятунку своїх святинь і монастирів, звернулись безпосередньо до Гітлера.

Ус закликав «не вплутувати» жителів Афону в конфлікт Фанару та РПЦ, котрий «не має прямого стосунку» до афонітів.

Попередній запис
Духовенство Дніпропетровської єпархії підтвердило позицію свого керівництва по збереженню УПЦ
Наступний запис
Президент Молдови впевнений, що Церква у його країні залишиться частиною РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее