1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Необхідно чекати на оцінку решти ієрархів Кіпрської Церкви, – керуючий справами УПЦ

Необхідно чекати на оцінку решти ієрархів Кіпрської Церкви, – керуючий справами УПЦ

Грецькі ЗМІ повідомили про те, що архієпископ Кіпрський Хризостом пом’янув за Богослужінням главу «ПЦУ» Епіфанія Думенка. Тим самим, як стверджується, нібито відбулось визнання вказаної релігійної організації зі сторони Кіпрської Православної Церкви.

Як же слід реагувати на цю інформацію?

По-перше, слід дочекатись офіційного підтвердження або спростування даних, поданих у ЗМІ.

По-друге, якщо все ж таки ця інформація відповідає дійсності, то слід наголосити – те, що сталося, не є позицією Кіпрської Православної Церкви, котру представляє лише її Синод, а лише одноосібним рішенням однієї людини. Нехай і маючої владу Предстоятеля.

По-третє, необхідно дочекатися реакції на те, що сталося, від решти єпископів Кіпрської Церкви і лише на підставі цієї реакції формувати оцінку щодо того, що відбулось.

По-четверте, слід констатувати продовження втручання інтересів політики та геополітики у справи Церкви. На жаль, жертвою такого процесу стає як всезагальна єдність світового Православ’я, так і окремих Православних Церков. Адже деякі рішення, прийняті під диктування сильних світу цього та факторів, далеких від віри в Бога, зовсім не ведуть до зцілення розколу. Навпаки – вони провокують лише нові розділення. А це буде мати вкрай серйозні наслідки. Оскільки, як сказав святитель Іоанн Златоуст, «чинити розділення в Церкві є не меншим злом, як і впадати в єресі…».

Митрополит Антоній (Паканич)

Попередній запис
Експерт ПЦУ – про «історичний день» на Кіпрі
Наступний запис
На шляху до визнання «ПЦУ» вже і Румунська Церква, – Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее