1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Нема підстав вважати, що Томос вже у кишені, – Порошенко

Нема підстав вважати, що Томос вже у кишені, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час Всеукраїнської молитви у Зарваницькому греко-католицькому духовному центрі заявив, що з перших днів свого президентства поставив за мету добитися від Константинопольської Матері-Церкви надання автокефалії єдиній, поки неіснуючій Православній Церкві в Україні. Однак, незважаючи на це, підстав думати, що Томос вже гарантований, ні в кого, з його слів, немає. Про це повідомляє «РІСУ».

Зі слів Порошенка, протягом кількох років тривала невидима сторонньому оку напружена робота. Це були зустрічі і листування зі Вселенським Патріархом, обговорення теми з лідерами православних країн і Предстоятелями Церков цих країн.

Як заявив Президент, у відповідь на його звернення, підтримане парламентом та рядом обласних, міських, районних рад, ініціатори автокефалії вже почули низку позитивних повідомлень.

«Головне – ми почули, що, коли виникає незалежна держава, природним наслідком виникнення держави є створення своєї незалежної Православної Церкви», – особливо наголосив Президент, котрий звертався до духовенства та мирян УГКЦ та РКЦ.

Ця проблема, зі слів гаранта Конституції, є наріжним каменем благополуччя і безпеки всієї держави та навіть світу. Однак, щоб ця мрія збулася, всім необхідно вірити, сподіватись і боротись зі спротивом Москви, так як не можна вважати, що Томос уже в кишені, поділився Президент.

Попередній запис
Глава греко-католиків сказав Порошенку, що Томос – внутрішня справа Православної Церкви
Наступний запис
Передумови проголошення Руської автокефалії та історичний підтекст щодо цієї історичної процедури (частина 2)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее