1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Невдячні отримали з Константинополя хрещення, культуру та кирилицю, – глава Фанару

Невдячні отримали з Константинополя хрещення, культуру та кирилицю, – глава Фанару

5 лютого 2020 року Константинопольський патріарх Варфоломій зустрівся з групою священнослужителів, професорів і учнів з Греції. Глава Фанару розповів їм про керуючу та провідну роль Константинополя, котрий є «особливо цінним для грецьких і всіх православних», повідомляє Romfea.

Зокрема, йдеться, що патріарх Варфоломій звернувся до гостей зі словами: «Константинополь – це духовне лоно нашої нації, ковчег, в якому зберігається все священне нашої нації. Ми вважаємо це особливим благословенням і привілеєм від Бога, тому що ми отримали це духовенство, благословення, щоб продовжувати традицію багатьох століть, за якою наш патріархат заснований, і йому поклоняються не тільки наші власні духовні діти, а й інші, все Православ’я в усьому християнському світі, всього людства».

Також глава Фанару розповів, що з Константинополю «знайшли зцілення нові Православні Автокефальні Церкви». Він поділився жалем, що «є і ненароджені діти, і є невдячні, які не цінують те, що вони отримали зі Константинополя, хрещення, культуру, кирилицю і те, що вони отримали звідси. Церква Константинополя пожертвувала собою, віддала себе іншим, і, як кажуть вдячні нам люди, Материнська Церква, тому що вона – мати, і все ще любить їх усіх».

Нагадаємо, болгарські просвітники Кирило (Костянтин) та Мефодій створили писемність для слов’янських народів; в сан архієпископа Моравії та Паннонії Мефодія рукоположив глава православного римського престолу папа Миколай І.

Попередній запис
Зеленський зустрінеться з главою Ватикану з ініціативи понтифіка, – Правблог
Наступний запис
Втручання в українське питання нашкодило Константинополю, – ієрарх СПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее