1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Невдячні діти з Півночі», – глава Фанару розповів новому ієрарху про тяжке буття Константинопольської церкви

«Невдячні діти з Півночі», – глава Фанару розповів новому ієрарху про тяжке буття Константинопольської церкви

21 вересня 2020 року Константинопольський патріарх Варфоломій звернувся до новообраного митрополита Димитрія, вітаючи його з почесною місією служіння. Також, як повідомляє orthodoxtimes, глава Фанару розповів про нелегке буття Константинопольської церкви, котра несе свій обов’язок, незважаючи на «невдячних дітей з Півночі».

«Природно для нас перебувати в особливому захваті, оскільки ми офіційно поклали на вас євангелічне послання вашого достойного обрання як митрополита Вселенського престолу, як за заслугу ваших багатьох років служіння, особливо у великій країні Німеччині, серед емігрантів – дітей Церкви-Матері, під пастирством брата Августина», – зазначив патріарх.

Також він наголосив: «З благородним та благочестивим жестом ви, святий брат, навчили нас всіх «пристосуванню та хорошому уроку», уроку вдячності, оскільки ми всім винні нашому Вселенському Патріархату, цій люблячій Матері, котра дає народження та турботу своїм дітям в освіті та дисципліні Господа, вона робить їх пастирями та вчителями людей Божих, вона підтримує їх, вона прославляє їх і вона хвалиться ними Богові, інколи вона потерпає від їхньої невдячності, як від окремих осіб, або еклезіологічних осіб та об’єднань, як у випадку з її дітьми з Півночі».

Попередній запис
У Поліському рейдери ПЦУ без рішення суду погрожують родині священика УПЦ виселенням
Наступний запис
Глава комітету ВРУ з прав людини закликав розслідувати побиття клірика УПЦ

1 коментар. Leave new

  • Жаль, что Поместные Церкви, во всяком случае судя из СМИ нашего языка, стали похожи на футбольные, или даже рэгби-клубы. Особенно перед броском мяча в рэгби очень похоже.
    Но не просто клубы, а с оружием у их мирян.
    Почему просто не развести по сторонам враждующих, с перегородкой друг от друга!? И пусть в каждом углу по поместной канонической церкви будет, которые будут мир стяжать для мирян, уже с косой, а не пулеметом. Собственно, Константинополь и заложил фундамент такого спасительно миропорядка разведения “боксеров” по углам. Александрия поддержала. РПЦ – не согласна. У всех свои роли, что же мир ТВ есть мир ТВ, у всех роли, даже у главнокомандующих. И даже “театр” боевых действий есть(
    Думается СМИ, на службе банков раздули всё это (и вооружённое тоже) ещё со времён домайдана. Не ухожу из Церкви в Целом, потому что её глава Христос. Поместного “патриотизма” не имею. Православная, восточная церковь – одна!

    Остановитесь, заканчивайте, я хоть и не иерарх, но член Церкви и имею право голоса, как и все люди, которые не должны повторять одно и тоже, не размышляя

    Пора заканчивать….

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее