1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На «5 каналі» звинуватили Константинополь у хабарництві

На «5 каналі» звинуватили Константинополь у хабарництві

22 квітня 2018 року «5 канал» заявив, що в розрахунку на «грішність» константинопольських ієрархів, їм дали «хабар соболями». Подібні висловлювання в прямому ефірі дозволив собі Віталій Гайдукевич в передачі «Час. Підсумки тижня». За його словами, «церковна анексія України Москвою» відбулася за часів «козаччини», юридично оформлена Константинополем.

«Кого потрібно, з козацької верхівки просто купували, або водили за ніс. Для юридичної фіксації захоплення в Константинополі була зроблена ставка на грішність тамтешніх ієрархів, так званий «хабар соболями», – розповів ведучий про своє бачення механізму так званої анексії. – З незалежністю української Церкви було майже покінчено, оскільки Константинополь передав за хабар церковні справи під тимчасову опіку Москви, поки Вселенська Патріархія не вирішить свої власні проблеми».

Гайдукевич десь також взяв факт про створення незалежної київської Церкви 1030 років тому.

Нагадаємо, що 19 квітня цього року депутати Верховної Ради України підтримали Президента в його прагненні здобути автокефалію від Константинопольського патріархату для «Єдиної помісної Церкви», якої, щоправда, поки не існує.

Попередній запис
Вселенський патріарх не зашкодить Всеправославній єдності, – отець Миколай Данилевич
Наступний запис
Сербський патріарх: безбожники і розкольники почали в Україні братовбивчу війну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее