1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На інтронізації Епіфанія не було ієрархів Помісних Церков, окрім Фанару

На інтронізації Епіфанія не було ієрархів Помісних Церков, окрім Фанару

3 лютого в Софійському Соборі пройшла інтронізація Епіфанія Думенка, глави ПЦУ. На ній була присутня делегація Константинопольського патріархату: митрополит Гальський Еммануїл, митрополит Адріанопольский Амфілохій, глава УПЦ Канади митрополит Георгій (Каліщук), ігумен афонського монастиря Ксенофонт архімандрит Алексій, екзарх Фанару в Києві о. Михайло Аніщенко, а також два ченці з Пантелеімонівського скиту Кутлумушського монастиря Афону. Присутні афоніти не представляли Святу Гору (оскільки Священний Кінот Афону на позачерговій сесії ухвалив рішення відмовити патріарху Варфоломію прислати до Києва офіційну делегацію), а входили до складу Константинопольської делегації. Про це повідомляє СПЖ.

Також були присутні глава УГКЦ Святослав Шевчук, глава конференції римо-католицьких єпископів Броніслав (Бернацький), митрополит Львівський РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький, представники протестантських Церков.

Отримати згоду кого-небудь з ієрархів Помісних Церков приїхати на інтронізацію Епіфанія представникам Фанару не вдалося.

Також на церемонії були присутні представники українського політичного істеблішменту: Президент Петро Порошенко з дружиною, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, міністр оборони Степан Полторак та інші.

Нагадаємо, 1 лютого через проблеми з серцем був госпіталізований намісник Ватопедського монастиря архімандрит Єфрем, який приїхав до Києва у складі делегації Константинопольського патріархату. 3 лютого він покинув межі України. Тим не менш, Епіфанію Думенку вдалося зробити з афонським старцем кілька фотографій.

Попередній запис
Наша позиція незмінна, – ієрарх Польської Церкви про невизнання ПЦУ
Наступний запис
Філарет не з’явився на «інтронізацію» Епіфанія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее