1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На черговому Синоді Константинопольського патріархату рішення про Томос для України не приймалось

На черговому Синоді Константинопольського патріархату рішення про Томос для України не приймалось

Синод Вселенського Патріархату не ухвалить рішення щодо надання Томосу за зверненням Президента України Петра Порошенка до 1030-річчя святкування Хрещення Русі, як раніше очікували представники влади та духівництво. Як повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дипломатичні джерела, делегація від Фанару ще не завершила інформування інших Помісних Церков з цього приводу, і через це рішення стосовно Томосу відкладеться як мінімум до кінця серпня.

Незважаючи на зміщення строків, позиція Вселенського Патріарха щодо українського церковного питання залишається незмінною. Одне з джерел наголошує, що затримка з остаточним рішенням зумовлена тим, що процедура надання автокефалії доволі тривала.

Синод Вселенського Патріархату на минулому тижні не розглянув «українське питання», яке відкладається як мінімум до кінця серпня, коли має відбутися наступна сесія Синоду.

Нагадаємо, останньою поширюваною датою видачі Томосу була 1030-та річниця Хрещення Русі. Про це ще кілька місяців тому говорили Президент Петро Порошенко та глава УПЦ КП Філарет.

Архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря також тепер припускає, що Томос можна очікувати вже нинішньої осені. «Засідання Синоду відбувається регулярно, кожен місяць. Тобто, будь-яка наступна чергова сесія Синоду може прийняти це рішення», – припустив архієпископ УПЦ КП.

Попередній запис
В УПЦ КП та УГКЦ посипались спростування того, що проект ЄПЦ веде до унії православних з греко-католиками
Наступний запис
На наступному тижні Україна очікує на приїзд делегації з Константинополя з новинами про Томос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее