1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На черговому засіданні Синоду Константинопольського патріархату українське питання не розглядали

На черговому засіданні Синоду Константинопольського патріархату українське питання не розглядали

Священний Синод Константинопольської Православної Церкви зібрався 29 серпня 2018 року на засідання, котре відбулось під головуванням Патріарха Варфоломія, повідомляє Седмиця з посиланням на видання Fanarion. Після засідання запланований синаксис всіх архієреїв Константинопольського Патріархату, котрий розпочнеться 1 вересня.

Порядок денний включав наступні питання.

1) За пропозицією канонічної комісії був внесений до календаря святих Константинопольської Православної Церкви архімандрит Амфілохій (Макрис), старець, котрий жив у молитві та аскезі на острові Патмос, котрий розвинув активну духовну діяльність на островах Додеканеського архіпелагу, на острові Крит і в інших регіонах. Він був настоятелем історичного монастиря святого Іоанна Богослова і патріаршим екзархом на острові Патмос, заснувавши на цьому острові монастир Благовіщення Богородиці.

2) За пропозицією Патріарха Константинопольського Варфоломія єпископ Феодорит, котрий до нинішнього часу був єпископом Назіанським, був одноголосно обраний митрополитом Лаодикійським.

3) У відповідь на запит митрополита Австрійського Арсенія, екзарха Угорщини, протосинкелл Австрійської єпархії Константинопольського Патріархату архімандрит Паїсій (Ларензакіс) одноголосно обраний вікарним єпископом Австрійської єпархії з титулом «Апамейський» та місцем перебування у Будапешті.

Попередній запис
Предстоятель РПЦ прокоментував зустріч зі Вселенським Патріархом
Наступний запис
Митрополит Галльський Емануїл завірив, що Томос буде, – ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее