1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Фанарі пояснили, що пускати болгарських ієрархів до храму в Адріанополі їм заважає бюст

На Фанарі пояснили, що пускати болгарських ієрархів до храму в Адріанополі їм заважає бюст

6 жовтня 2019 року сайт «Orthodox times» опублікував роз’яснення фанарського митрополита Адріанопольського Амфілохія Констан у зв’язку із забороною митрополиту Старозагорському Болгарської Православної Церкви ККіпріану (Казанджієву) звершувати Божественну літургію в храмі святих Костянтина і Олени болгарської громади міста Адріанополя (Едріне) в Туреччині.

У повідомленні говориться: «Багато років тому наші болгарські брати помістили бюст “екзарха” Анфіма в церкві Святих Костянтина і Олени в Андріанополі без відома Вселенського Патріархату. З цієї причини Вселенський Патріархат з тих пір заборонив болгарським єпископам звершувати Божественну літургію в храмі до видалення бюста. Як відомо, “екзарх” Анфім був тісно пов’язаний з болгарським розколом, який доставляв Церкві багато неприємностей протягом більше 75 років».

Митрополит Адріанопольский Амфілохій (Константинопольський патріархат), в юрисдикції якого знаходиться храм в Андріанополі, повідомив, що Предстоятель БПЦ Патріарх Неофіт отримав запрошення від болгарської громади, а потім направив лист патріарху Варфоломію з проханням, щоб митрополит Старозагорський Кипріан звершив Божественну літургію. Згідно з коментарем, митрополит Амфілохій не дав свого канонічного дозволу ієрархові БПЦ. «Це виправдане ставлення Матері-Церкви добре відомо болгарським священикам багато років, і вони поважають це», – йдеться в документі.

Попередній запис
Елладська Церква все ж таки виносить питання ПЦУ на позачергове засідання Синоду
Наступний запис
Синод РПЦ прийняв Західноєвропейську архієпископію до складу Московського Патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее