1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Фанарі перейнялися втратою грошей від паломників з РПЦ

На Фанарі перейнялися втратою грошей від паломників з РПЦ

Глава Константинопольського патріархату вважає рішення РПЦ обмежити паломництво в Грецію «діями темряви». Як з’ясувалося, РПЦ використовує паломництва «в якості вчинення економічного тиску на Церкву Греції і грецький народ», пише Orthodox Times.

«Причиною цьому є офіційне визнання Православної Церкви України. Руська Православна Церква обрала той самий підхід, що і щодо Святого Причастя, щоб протистояти Вселенському патріархату», – незадоволений глава Фанару.

При цьому він розповів про залучення у «темні справи»: «Якщо ви стверджуєте, що сказали правду, але насправді брешете, бо правда суперечить вашим власним інтересам, тоді байдуже, що ви кажете. Ви залучені в дії темряви».

«Викликає жаль, що паломники, які залишаються стійкими у православній вірі, стикаються сьогодні з подібними труднощами і відчуженням в орієнтованому на гроші суспільстві. Вони очікують, що Церква надасть їм пастирську підтримку. Сумно, що паломництво невинних християн використовується іноземними сторонами, котрі виступають проти етики православного християнства, щоб сприяти секуляризації Церкви зсередини», – каже глава Фанару.

Попередній запис
Православний приход у Ніцці відійшов до Румунської Церкви, – Кураєв
Наступний запис
Ієрархи Кіпру попросили патріарха Феодора не поминати главу ПЦУ у їхніх церквах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее