1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Фанарі звернули увагу на територію Антіохійського патріархату?

На Фанарі звернули увагу на територію Антіохійського патріархату?

2 грудня патріарх Варфоломій зустрівся з генконсулом Кувейту в Стамбулі Мохаммадом Аль-Мохаммадом. Обговорювався міжрелігійний діалог, також дипломат розповів Варфоломію про релігійне життя Кувейту та заявив, що був би радий, якби Варфоломій відвідав цю арабську країну.

У Кувейті проживають понад 300 тис. християн (за різними даними, від 10% до 14% населення) – переважно приїжджих працівників.

Але найцікавіше, що Кувейт відноситься до території Антіохійської Церкви та входить у митрополію Багдада, Кувейта й Аравійського півострову. Правлячий архієрей – митрополит Гаттас (Хазим). У Кувейті діє один православний приход, заснований вихідцями з Лівану. При цьому богослужіння відвідують як православні араби, так і греки, росіяни, грузини тощо. У 2015 році відбувся історичний візит патріарха Антіохійського Іоанна до Кувейту.

Враховуючи фанаріотську рішучість та послідовність у реалізації своїх планів, така дипломатія цілком може виглядати як вибудовування можливих точок тиску на надто «проросійський» та «неправильний» (не поїхали на Крит!) Антіохійський патріархат.

Не варто виключати й американський вплив: адже саме США захищали Кувейт від Саддама Хусейна.

Телеграм

Попередній запис
У Печихвостах Свято-Введенська громада УПЦ молилась біля ікони з Грузії
Наступний запис
Епіфаній розповів про «гібридне визнання» та попередив Помісні Церкви, що їх чекає у разі непокори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее