1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На території столичного храму УПЦ хтось підпалив підсобне приміщення

На території столичного храму УПЦ хтось підпалив підсобне приміщення

На території храму Трьох Святителів у Святошинському районі Києва трапилася пожежа в приміщенні генераторної, що знаходиться в трьох метрах від самого храму. Подія трапилася 15 листопада 2017 року,  повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Приїхавши, пожежники зафіксували, що пожежа погашена. Збиток склав близько 30 тисяч гривень. Слава Богу, ніхто з людей не постраждав», – розповів настоятель громади Трьох Святителів, благочинний Святошинського району м.Києва протоієрей Діонісій Дунаєв.

За повідомленням настоятеля, пожежа трапилася через підпал, про що свідчать факти: «Згоріла саме зовнішня сторона генераторної, яка виходить на церковне подвір’я. А церковний двір у нас завжди відкритий. У місці загоряння немає ані електропроводки, ані чогось подібного. Приміщення огороджено листами профнастилу, але там є щілини під дахом, куди можна бризнути запальною сумішшю. І саме з того боку, під дахом і виникла пожежа».

Слідча оперативна група, яка прибула на місце підпалу, оцінила наслідки від пожежі, все запротоколювала і записала свідчення настоятеля храму.

«Поліцейські запитували, кого я підозрюю. Раніше траплялося, що в храм заходили люди, які починали лихословити або поводитись неадекватно. У відповідь на прохання вийти, вони погрожували, що спалять нас, так, як ми «московський патріархат» і т.п. Але останнім часом не було якихось прямих або непрямих погроз. Хоча, знаючи сучасну тенденцію розпалювання ненависті до нашої Церкви, а також те, що в Києві та Київській області вже зафіксовано чимало випадків підпалів, не дивно, що хтось міг це зробити просто з ненависті до нас»,  – йдеться в повідомленні отця Діонісія.

Попередній запис
Рейдерські схеми УПЦ КП на прикладі села Старий Гвіздець (ВІДЕО)
Наступний запис
Прихильники «Київського патріархату» хизуються порушенням закону у Батурині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее