1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Сході українці вбивають українців – «митрополит» ПЦУ Михаїл Зінкевич

На Сході українці вбивають українців – «митрополит» ПЦУ Михаїл Зінкевич

09 січня 2020 року під час проповіді у храмі Архистратига Михаїла в Луцьку «митрополит» ПЦУ Михаїл Зінкевич заявив, що у війні на Сході українці вбивають українців. Промову волинського ієрарха ПЦУ опублікували на каналі «Православ’я Волині» в Youtube.

Це пролунало у контексті того, що «агресивний Московський Патріархат» зараз представлений такими ж людьми, як ті, хто вбив святого Стефана. Розповідаючи про переслідування християн у світі, представник «гнаної» церковної структури також зазначив:

«На Сході вбивають українці своїх же українців – обманені Москвою, думають, що несуть волю Божу, але несуть смерть. Такі самі в нас ще є на Волині, які ходять у темряві і дивляться, коли прийдуть російські війська. Готові з хлібом-сіллю їх зустрічати. Але ми стоїмо за засадах любові до своєї землі, батьківщини, Бога, віримо, що ті, хто передусім в темряві московської облуди, просвітяться вірою та любов’ю до своєї землі. Не носіть рожеві окуляри, не кажіть собі, що в нас все добре, не натягуйте обман. Ми знаємо свої недосконалості і повинні це виправляти – але це має бути покрито любов’ю до своєї землі», – завершив промову «митрополит».

Нагадаємо, раніше у ПЦУ (УПЦ КП) традиційно виголошували, що віряни УПЦ є спонсорами війни на Сході.

Попередній запис
Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив візит дітей Західної України на Схід
Наступний запис
Назва «Київський патріархат» належить ПЦУ, а не Філарету, – Євстратій Зоря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее