1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На сесії РПЛ ООН заявили про порушення прав християн в Україні та в світі

На сесії РПЛ ООН заявили про порушення прав християн в Україні та в світі

На 41-й сесії РПЛ ООН НУО «Громадський правозахист» подала 10 доповідей про порушення прав православних християн в Україні, Чорногорії, Македонії та на Близькому Сході. Саме в рамках цього майданчика може бути згенерована міжнародна реакція, спрямована на захист прав віруючих, зазначив глава НУО «Громадський правозахист» Олег Денисов в відеокоментарі, опублікованому на YouTube-каналі правозахисної організації.

 

«У цій сесії наша організація подала 10 письмових доповідей на адресу РПЛ ООН. Перш за все вони стосуються питань Української Православної Церкви. По Україні пакет наших документів стосувався питань положення правозахисників, до яких відноситься протоієрей Віктор Земляний, який захищає інтереси православних християн УПЦ на території України, а також в міжнародних організаціях ООН і Європейського Союзу. Ми по його справі подали інформацію на адресу РПЛ, підкреслюючи, що він переслідується на сьогоднішній день за свою правозахисну діяльність, саме за те, що він захищає інтереси православних християн України. Крім того, заява стосувалася необхідності посилення антитерористичних заходів у зв’язку з тим, що ряд радикальних організацій, за нашими спостереженнями, були задіяні в нападах на храми УПЦ», – повідомив Денисов.

 

Правозахисник підкреслив, що в ході цієї сесії його організація ретранслювала заяву Предстоятелів Антіохійської і Сербської Православних Церков, присвячену в тому числі шестиріччю викрадення двох єпископів в Алеппо, і «це дуже важливо, оскільки зараз ця тема практично забута на міжнародному рівні, вона ніяк не розвивається».

 

«Наші заяви залишаються практично єдиними заявами правозахисних організацій на майданчику РПЛ ООН, які присвячені тематиці захисту прав православних християн, – зазначив Денисов. – На сьогоднішній день, на жаль, інформації по цій тематиці подається дуже мало, і ми прагнемо заповнити цю прогалину з тим, щоб на розгляд РПЛ ООН постійно потрапляла актуальна інформація і конкретні кейси, що стосуються порушень прав православних християн».

 

Він нагадав, що саме в рамках цього майданчика може бути згенерована міжнародна реакція, спрямована на захист прав потерпілих в тих країнах, де уряд і політики налаштовані вороже по відношенню до релігійних спільнот.

 

«На сьогоднішній день існує як мінімум три країни – це Україна, Чорногорія і Північна Македонія, в яких існують елементи системного тиску на православних християн, де спостерігаються дійсно масові порушення прав віруючих і ці порушення підтримуються органами державної влади або шляхом прямих активних дій, як це відбувалося в Україні і як це зараз відбувається в Чорногорії і Македонії, або шляхом потурання, тобто нерозслідування правопорушень і прямої або непрямої підтримки різного роду радикальних елементів. Дуже важливо, щоб такі порушення припинялися в тих формах, в яких це передбачається міжнародним правом і які взагалі можливі», – додав правозахисник.

Попередній запис
Драбинко велів опечатати храм, громада котрого пішла від нього в УПЦ
Наступний запис
ПЦУ проведе «Український хресний хід»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее