1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На сайті Президента України з’явилась петиція про відділення школи від церкви

На сайті Президента України з’явилась петиція про відділення школи від церкви

21 серпня 2019 року на сайті Президента України зареєстрували петицію про те, щоб, згідно зі ст. 35 Конституції України, забезпечити де факто відділення церкви й релігійних організацій України від держави, а школи від церкви.

Йдеться про те, що 23 листопада 2015 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1393-р було затверджено План заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року. Згідно із цим Планом, зокрема, передбачалося, що до кінця 2016 року Міністерство освіти і науки мало затвердити наказ про дотримання конституційного принципу відділення церкви від школи та принципу світськості освіти відповідно до статті 35 Конституції України.

Однак, Міністерство освіти і науки не виконало покладених на нього зобов’язань і не видало відповідний наказ. Актуальність такого наказу обумовлюється численними порушеннями в освітній сфері конституційного принципу світськості освіти.

Тому автори петиції звертаються до Президента, щоб він, у межах своїх повноважень, вплинув на Кабінет Міністрів України та Міністерство освіти і науки, «щоб вони нарешті виконали взяті на себе зобов’язання, хай із запізненням на три роки».

Станом на 22 серпня петиція набрала 254 голоси, бажаючі можуть підписатись ще протягом 92 днів.

Попередній запис
На Фанарі відхрестилися від проекту вікаріату для Руської архієпископії у Європі
Наступний запис
Момент істини: глава Фанару прибуде на Афон та зустрінеться з афонітами за закритими дверима

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее