1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На рішення Священного Синоду України відізвався Мінкульт

На рішення Священного Синоду України відізвався Мінкульт

Звернення Синоду Української Православної Церкви до представників Константинополя з вимогою залишити територію УПЦ та спроби втручання до українського православ’я не сподобалось Міністерству культури України. У відомстві вважають, що рішення Синоду виглядають спробою «штучного розпалювання конфлікту». Про це заявила прес-служба Міністерства культури України.

«Категоричні, не толерантні та такі, як суперечать українським традиціям шанобливого діалогу між Церквами заяви Синоду УПЦ (у єдності з МП), виглядають спробою штучного розпалення конфлікту, замість мирного спілкування, і потуранням відчайдушним спробам російського агресора перешкодити вільному будівництву Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні», – проявив незадоволення Мінкульт.

Як заявляють чиновники, «ані українське законодавство, ані традиції міжцерковних відносин в Україні не передбачають права органів однієї Церкви диктувати свою волю іншій Церкві або її представникам».

Міністерство культури звертає увагу Синоду «на неприпустимість спроб перешкоджання діяльності представників інших Церков, і зокрема екзарха Вселенського Патріархату».

«Ніхто і ні за яких обставин не має права у відкритому суспільстві диктувати свою волю іншим структурам чи релігійним організаціям, тим більше агресивно ставитися до діяльності представників Вселенського Константинопольського Патріархату – Церкви, з рук і благословення першоієрархів якої постала і Київська Митрополія, і її пізніше відгалуження, нині відоме як Російська Православна Церква», – намагаються диктувати УПЦ свою волю в Мінкульті.

Попередній запис
Синод УПЦ заборонив у служінні архімандрита Гавриїла (Кризину)
Наступний запис
На «Миротворець» внесли Предстоятеля УПЦ та архієреїв – учасників засідання Священного Синоду 25 вересня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее