1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. На РІСУ здивувались, що церковні закони треба виконувати

На РІСУ здивувались, що церковні закони треба виконувати

Редакція РІСУ здивована тим, що єпископату УПЦ треба буде виконувати соборне рішення Церкви. Саме на цьому наслідку Архієрейського Собору зосередив увагу митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, котрий пояснив, що ієрархи УПЦ вирішили не брати участі у так званому об’єднавчому соборі, тому ніхто з них піти на нього не зможе.

«Нашою Церквою було прийнято соборне рішення, яке є обов’язковим для виконання всіма вірними Українській Православній Церкві. Це стосується і єпископату, і духовенства, і мирян. У цьому рішенні сказано конкретно, що брати участь у так званому “об’єднавчому соборі” ніхто з нас не може», – сказав він.

У випадку порушення цього рішення будуть застосовані дисциплінарні стягнення.

“Все, що йде врозріз з канонічними правилами і тими рішеннями, які прийняті Українською Православною Церквою, буде розцінене як канонічне порушення, за яким йтиме відповідне дисциплінарне стягнення. Це не покарання «мечем рубаємо», а констатація того, що певний священнослужитель порушив архієрейську клятву і вийшов з канонічної Церкви, яка його породила як єпископа”, – сказав владика Антоній.

Яким саме буде покарання, вирішуватиме Священний Синод згідно з церковними канонами.

Попередній запис
Парубій: Томосу байдуже до воєнного стану
Наступний запис
Миколаївська єпархія залишається з Предстоятелем УПЦ: результати єпархіального зібрання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее