1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Рівненщині влада примушує селян підписуватись за Томос

На Рівненщині влада примушує селян підписуватись за Томос

Влада Рівненської області примушує місцевих жителів підписуватись під зверненнями до митрополита Рівненського й Острозького Варфоломія із закликом підтримати ЄПЦ. Голови районних держадміністрацій примушують місцевих мешканців писати листи до митрополита, щоб змусити його брати участь в об’єднавчому соборі, де розглянуть питання створення Помісної Церкви в Україні. Про це повідомляє СПЖ.

Лист відповідного змісту на підпис потрапило до рук однієї небайдужої вірянки УПЦ, котра не хоче себе називати, оскільки є посадовою особою. З її слів, протягом тижня голова Здолбунівської РДА викликає до себе голів місцевих сільрад і дає рознарядку, згідно з якою кожен глава села має підписати звернення з відповідним змістом від своєї громади й завізувати його певною кількістю підписів. Аналогічні звернення також зафіксовані у Гощанському та Острозькому районах Рівненської області.

«У нашій країні Церква відділена від держави і втручання чиновників у справи церковні – це грубе порушення Конституції України, – коментує ситуацію владика Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ. – Я поважаю Президента й Уряд України, молюсь за них, однак, цих дій, які привносять ще більше сумбуру в українське суспільство, не розумію. Крім того, люди, які не є православними, не можуть брати участь у створенні Помісної Церкви й диктувати свої порядки».

З неофіційних джерел також стало відомо про те, що Служба безпеки України працює над рядом провокацій на Рівненщині. Зокрема, у ЗМІ вже надрукований ряд статей, направлених на дискредитацію духовенства Рівненської єпархії УПЦ. У подальшому, за вказівкою начальника СБУ України у Рівненській області Бедрія В.В., будуть організовані пікети, а можливо, й напади на монастирі та окремі приходи Рівненської та Сарненської єпархій.  

Попередній запис
В АПУ нічого не знають про зустріч Порошенка з трьома єпископами УПЦ
Наступний запис
На «Укрінформі» розмріялись про устрій майбутньої ЄПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее