1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Рахівщині ПЦУ продовжує тероризувати громади УПЦ

На Рахівщині ПЦУ продовжує тероризувати громади УПЦ

Активісти ПЦУ в селищі Ясіня (присілок Плітоватий) Рахівського району Закарпатської області незаконно перекривали дорогу до каплиці, у якій в даний час збирається на богослужіння позбавлена храму Спасо-Преображенська громада УПЦ. Відео зловмисних дій опубліковано на сторінці настоятеля громади протоієрея Іоанна Ткача у Facebook.

Як повідомляє СПЖ, у Ясінянському благочинні Хустської єпархії УПЦ заздалегідь знали, що активісти готують провокацію. Тому в цю неділю священик прибув на місце богослужіння до того, як рейдери перекрили дорогу до каплиці. Незважаючи на намагання розкольників, недільна літургія відбулася, як зазвичай.

Нагадаємо, Спасо-Пребраженская громада УПЦ в Ясіні, як ще дві інші громади цієї округи, залишилася без храму в результаті рейдерської кампанії ПЦУ в лютому 2019 року. Через два місяці після захоплення церкви, так само збивши замки з дверей, рейдери захопили ще й будинок священика. Після цього громаду УПЦ запросив до себе на приватну територію, в невелику сімейну каплицю, один з вірних. Шлях до каплиці йде в гору, це вузька невелика дорога, тому її легко перекрити навіть нечисленній групи прихильників ПЦУ в цій місцевості. Віруючі, побачивши провокаторів, викликали поліцію.

Той факт, що священик не покинув прихід, помітно дратує загарбників церковної нерухомості. Серед найбільш активних, як повідомляють в громаді, – Іван Павлючок, Ярослав Жураковський, Павло Пранничук. Парафіяни та настоятель постійно терплять провокації подібного роду, які посилилися після того, як було оголошено про початок будівництва нового храму – теж на приватній території, що належить віруючій родині.

Спасо-Пребраженская громада в Ясіні просить допомоги в будівництві нового храму. Місце для робіт вже вибрано: один з парафіян, Микола Рещук, віддав частину своєї землі під майбутній храм. На місці будівництва вже встановлено хрест, ділянку освячена. У день освячення будівництва, 3 серпня, духовенство в присутності прихожан УПЦ звершило чин освячення ділянки, на якій місцева Свято-Преображенська громада УПЦ має намір будувати новий храм замість захопленого ПЦУ. При цьому урочиста молитва супроводжувалася погрозами і лайкою активістів нової церковної структури, які з’явилися на місце нашої святині.

Засоби для початку будівництва нового храму для Свято-Преображенської громади також збирають в Ясінянському благочинні Хустської єпархії УПЦ, номер карти в Ощадбанку 5167 4900 4294 3051 (Кемінь Марія).

Попередній запис
Автори Cerkvarium тимчасово дали спокій Албанській Церкві
Наступний запис
Розпродаж монет з Томосом зірвався: не знайшлося покупців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее