1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. На Рахівщині прихильникам ПЦУ не вдалося захопити храм УПЦ

На Рахівщині прихильникам ПЦУ не вдалося захопити храм УПЦ

19 травня, як і було анонсовано ПЦУ, її представники в смт Ясіня Рахівського району розпочали спробу заволодіти храмом на честь Різдва Божої Матері, релігійна громада котрого за статутом належить до УПЦ. Протягом тижня місцевих жителів залякували погрозами, і настоятель був змушений звернутися до поліції, аби попросити захисту, пише сайт «Перший – Новини Закарпаття».

 

У неділю наприкінці служби на територію храму почали сходитись інші люди, які “кучкувались” і не заходили до церкви. Як пізніше виявилось, серед них були й греко-католицькі, й католицькі вірники, причому з інших населених пунктів.

 

Після 14 години збори таки розпочались; настоятель протоієрей Олександр Гашпарович зазначив на всі правові аспекти діяльності громади УПЦ, запропонувавши провести голосування із зазначенням місця проживання. Це підсилило бурхливе перекрикування й словесні образи в сторону прихожан від прихильників ПЦУ. Як результат, жодного голосу на вірність «митрополиту» Епіфанію.

 

Присутні прихожани віддали 384 голоси за вірність УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Після довготривалих сперечань зі законними власниками церковної споруди рейдери-невдахи залишили територію храму.

 

Нагадаємо, історія щодо рейдерства по даній громаді триває з лютого, коли вперше були проведені збори, на яких одноголосно висловились за УПЦ. За тиждень представники ПЦУ зорганізували свої збори, сфальсифікувавши результати й запропонували почергове служіння. Громада храму відмовилась, відтак було назначене повторне голосування на 19 травня.

Попередній запис
Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Естонії
Наступний запис
Релігієзнавець відзначив, що екс-глава УАПЦ прийняв почесне звання разом з главою УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее